Over Umutima

Onze organisatie

De Umutima Foundation heeft twee thuisbases: Mkushi, Zambia en Ridderkerk, Nederland.

Gerda den Ouden is het gezicht van de Umutima Foundation. Zij coördineert het werk van de stichting in Mkushi. Samen met haar medewerkers houdt zij het voedingscentrum draaiende.

Gerda wordt gesteund door het bestuur, bestaande uit vijf personen. Alle bestuursleden hebben een persoonlijke band met Gerda en hebben daarnaast affiniteit met ontwikkelingswerk. Allen zijn betrokken geweest bij één of meerdere (bouw)projecten in ontwikkelingslanden.

Onze visie

Ons motto: ‘Giving children of Zambia a brighter future’

Ieder kind heeft recht op gelijke kansen. Veel kinderen in Zambia hebben die kansen nog steeds niet. De Umutima Foundation is erop gericht een verschil te maken in de leefomstandigheden en het welzijn van kwetsbare kinderen in Zambia.

De Umutima Foundation heeft onder andere tot doel projectmanagement gericht op projecten ten bate van weeskinderen in Zambia te verzorgen en opvangvoorzieningen en voorzieningen voor voeding en scholing voor weeskinderen te realiseren, te beheren en te exploiteren. Daarnaast streeft de stichting ernaar samenwerking met lokale partners aan te gaan en fondsen te werven

Onze partners en sponsoren

Volle Evangelie Gemeente ‘De Kern’, Ridderkerk
Signpower, Hendrik-Ido-Ambacht

ANBI en financiële verantwoording

De Umutima Foundation heeft een ANBI status.