Laatste bouwloodjes.....

Laatste bouwloodjes.....

Hierbij een korte update vanuit een zeer dynamisch Mkushi.....

De bouw van de school bevindt zich in de laatste fase. De aannemer is nu de vloer van het 3 klaslokalengebouw aan het storten en verwacht voor eind februari klaar te zijn met alles. De elektricien is bezig met de laatste dingen. De schilder is gestart en hij heeft nog wel even werk voordat alles geschilderd is. Het toiletgebouw is bijna klaar op deuren, glas in de ramen en de laatste loodgieterswerkzaamheden na. De loodgieter kan pas aan de slag als de deuren geplaatst zijn. Ik hoop dat dat deze week nog gebeurt. Het is wel handig als we het toiletgebouw af kunnen sluiten voordat we stortbakken en wastafels ophangen, want helaas valt niet uit te sluiten dat ze anders worden gestolen. Maar het belangrijkste is: we schieten op en het wordt echt mooi!

De kinderen zouden begin januari naar school gaan maar dat is uitgesteld door een cholera-uitbraak in Zambia. De uitbraak is vooral in Lusaka maar de overheid heeft de start van alle scholen in Zambia eerst met drie weken uitgesteld en vervolgens met nog eens met twee weken. De scholen gaan komende maandag weer beginnen. 

Vorige maand heeft Bright onverwachts zijn baan opgezegd. Dit kwam als een grote schok en teleurstelling. Het hoe en waarom is niet helemaal duidelijk, maar we staan wel opeens voor een voldongen feit en er moeten direct zaken geregeld worden. Fijn om te zien dat de nieuwe medewerkers Paul en Lubwa de werkzaamheden goed overnemen. Hier ben ik heel blij mee. We hebben tijdelijk een nieuwe medewerkster aangenomen om zo even de tijd te hebben om te beslissen hoe we de vacature gaan invullen. 

Wij zetten er met elkaar onverminderd de schouders onder om de kinderen een betere toekomst te geven. 

Hartelijke groet,

Gerda